Velkomstmappe

Indhold:

Velkommen på krisecenter Sønderbrogade

Vigtig info om huset

Alkohol, euforiserende stoffer, medicin mm.

Hvad kan du forvente, at vi kan hjælpe med

Håndtering af personlige oplysninger og videoovervågning

Indskrivning af mindre kæledyr

Kost og spisetider

Værelser og rengøring.

Nyttige telefonnumre

 

Velkommen på Krisecenter Sønderbrogade 

Du er nu ankommet til et sted, hvor der er tryghed og du er i sikkerhed. Vores opgave er at sikre, at du får den bedst mulige hjælp til, at kunne komme videre i dit liv.

For at vores hus skal fungere bedst muligt for alle, er det nødvendigt vi hjælper hinanden i dagligdagen. Derfor skal du forvente at der er nogle opgaver, der påhviler jer kvinder. 

Vi mødes alle til morgenmøde mandag – fredag kl. 9. På morgenmødet planlægger vi dagens aktiviteter, møder og samtaler. Har du brug for hjælp, vil det bl.a. være i dette forum du kan spørge efter det.  Morgenmødet er morgenmadsfrit.

Følgende bliver planlagt ved morgenmødet:  

  • Hvordan har natten været og hvordan er humøret lige nu. 
  • Ud af huset forpligtigelser (arbejde, møder, daglige opgaver i huset osv.) 
  • Hvorledes hænger huset sammen i forhold til hvilket personale, der er på arbejde. 

Der skal være ro i huset kl.22.30 dvs. man derefter opholder sig på sit værelse. Fjernsyn i opholdsstuen skal være slukket.  Har man brug for at færdes i fællesmiljøet efter kl. 22.30 skal det foregå med respekt for at alle sover.                                                           

Søndage mødes vi til planlægning af praktisk opgaver til den kommende uge. 

 

Vigtig info om huset

På hvert værelse er der ophængt serieforbundet brandalarmer. Af hensyn til brandsikkerheden er det ikke tilladt at have levende lys på værelserne. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne eller indendøre på fællesarealerne. Det er kun tilladt at ryge udenfor. 

På hver etage i fællesområder forefindes brandinstruks. Vi opfordrer til, at du ved indskrivning orienterer dig om brandinstruksen. I tilfælde af brand mødes vi foran forsamlingshuset. 

Der er trådløst netværk på krisecentret og koden vil blive udleveret ved din ankomst. Krisecenteret har en computer du kan låne hvis du har brug for at gå på borger.dk eller andre offentlige systemer. Computeren må ikke anvendes til private, sociale medier m.m. og må ikke medbringes på værelset.  

Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage billeder af hverken indskrevne kvinder eller personale på krisecenteret, Det er ligeledes ikke tilladt lægge fotos, navne mm. på sociale medier. Det er ikke tilladt at tale over facetime i fællesarealerne, og vi henstiller også til at private telefonsamtaler foregår på værelset. 

Udtalelse om andre kvinder fra krisecentret må ikke finde sted udenfor adressen, hverken under opholdet eller efter man er fraflyttet. Dette af hensyn til alles sikkerhed og anonymitet.   

For din egen sikkerheds skyld forventer vi, at du altid giver besked, når du forlader krisecentret samt hvornår du kommer tilbage. Dette for, at vi ikke bliver unødigt bekymrede for din sikkerhed. Du skal være hjemme senest kl. 22.00, vi kan dog i særlige tilfælde aftale et andet tidspunkt. Har du en særaftale forventer vi, at du overholder vores aftale. Når du forlader huset, skal du aflevere dine nøgler til personalet. Der vil altid være et personale til at lukke dig ind. Hermed øger vi husets grundlæggende sikkerhed.

For at du kan få mest mulig ud af dit ophold forventes det, at du opholder dig på Krisecenteret i hverdagene. Det er bl.a fordi, det er i hverdagene det største arbejde omkring din sag bliver behandlet. Det er også i hverdagene at der foregår aktiviteter som kropsterapi, sessioner og samtaler i huset.  

Besøg: Du kan have kortere besøg til en kop kaffe/the i forsamlingshuset. Det aftales altid med personalet. 

                                                     

Alkohol, euforiserende stoffer, medicin m.m. 

Det er ikke tilladt at indtage alkohol og/eller euforiserende stoffer under dit ophold.  Der vil blive foretaget alkoholtest og test for narko som stikprøve og ved ændret adfærd. Puffbars er heller ikke tilladt. Kun lovlige e-cigaretter som er købt på kvittering er tilladt. Personalet kan spørge om at se kvitteringen.

Medicin opbevares i aflåste værdibokse. Udlevering af medicin sker fra medicinrum af personalet. Når der hentes medicin fra apoteket skal det afleveres til personalet. Det kan foregå i tidsrummet 9-15.

Vi vil gerne støtte og vejlede dig i, at tage kontakt til misbrugscenter, egen læge, psykiatrien m.m. så dit ophold bliver lettere for dig i indskrivningsperioden.  

Medbragt medicin bliver opbevaret i et aflåst medicinrum og administreres af personalet. Medicin udlevering fra KL. 08.00 – 22.00. Du har pligt til og er ansvarlig for at sikre, at medicinen ikke er tilgængelig for andre kvinder, som har ophold på centret.  

Værdigenstande mm. du har medbragt og opbevarer på værelset er på eget ansvar. Husk at låse døren, når du forlader værelset. 

Her på krisecenteret tolereres grænseoverskridende og racistisk ikke. Herunder slag, spyt, spark, grim snak og mobning, hverken mod andre kvinder ellers personalet. Gentagne konflikter kvinderne indbyrdes tolereres heller ikke.  
Overskrides disse regler kan det medføre udskrivning.  

Ved afrejse skal værelset afleveres rengjort, sengetøjet/håndklæder lægges til vask. Hvis du forlader krisecentret uden at tømme værelset opbevarer krisecentret dine ejendele i 30 dage. Vigtige dokumenter og andre personlige værdigenstande indleveres til nærmeste hittegodskontor, hvorefter personlige ejendele destrueres. I henhold til info ved indskrivelsen opkræves gebyr ved nedpakning og rengøring af dit værelse. 

Har du børn og vælger at vende tilbage til voldsudøveren, er Krisecentret forpligtet til at underrette hjemkommune om vores bekymring for børnene. 

 

Hvad kan du forvente vi kan hjælper dig med 

Alle kvinder der lader sig indskrive på et krisecenter, kommer med hver deres fortælling, oplevelser, og problemstillinger. Derfor vil den hjælp, støtte og omsorg vi tilbyder altid være målrettet den enkelte kvinde. 

Et ordsprog siger: 
At behandle alle ens, kræver at hver enkelt behandles forskellig – for vi er jo ikke ens :)   

Hjælpen kan bl.a. bestå af:

  • Socialfaglig rådgivning 
  • Anmeldelse af volden til politi.
  • Kontakt til skadestue / læge for dokumentation af volden.
  • Støtte og vejledning i forhold til dit evt. misbrug og eller psykiatriske udfordringer. 
  • Bearbejdning af volden og støtte til at komme ud af volden.
  • Støtte til forberedelse ved møder og samarbejde med Familieretshuset, retten, mm. 
  • Støtte til praktiske opgaver og kontakt til kommunen. 
  • Koordinerende socialfaglig rådgivning efter udflytning. 
  • Juridisk rådgivning “Råd til livet” fra Mary Fonden. 
  • Hjælp til at kontakte relevante offentlige myndigheder. 
  • Tilbud om bisidderfunktion ved møder på Krisecenter Sønderbrogade og Familieretshuset. 
  • Deltagelse ved samarbejdsmøder på Krisecenter Sønderbrogade. 
     

Håndtering af personlige oplysninger og videoovervågning  

Hvorfor registrer vi oplysninger?
I forbindelse med dit ophold på krisecentret og det efterfølgende efterværn vil det ofte være nødvendigt at indhente /udveksle eller videregive relevante faktiske oplysninger om din situation til forskellige samarbejdspartnere. 

Det vil sige, at mens du opholder dig hos os bruger vi de oplysninger du giver os til at støtte og rådgive dig. Vi indsamler oplysninger og opbevarer dem sikkert, så vi kan hjælpe dig bedst muligt. Det er kun medarbejdere på krisecentret, der har adgang til disse oplysninger. 
Alle ansatte på krisecentret har tavshedspligt. 
 
Hvad registrerer vi? 
De oplysninger vi registrerer, består af grundinformation såsom CPR-nummer, navn og adresse. Vi skriver også korte noter fra samtaler og møder, således sikrer vi, at vi følger op på aftaler og nye begivenheder. 
 
Hvilke oplysninger deler vi? 
Mens du har ophold her på Krisecenteret får du tilbud om hjælp og støtte til samarbejde med diverse offentlige instanser. Det kan dreje sig om en kommune, statsforvaltningen, læge og sygehus, udlændingemyndigheder eller andre institutioner. 
Du kan dele oplysninger med os, og du bestemmer hvem vi deler oplysningerne med.  For at vi kan dele oplysninger beder vi dig samtykke til, hvem vi må dele oplysninger med. Formålet med deling er udelukkende at støtte dig. 
Samtykket er frivilligt, og du kan til enhver tid ændre dit samtykke eller trække dit samtykke tilbage. 
Du har ret til at få en kopi af dit samtykke. 
Hvis du ikke ønsker at give samtykke, dvs. tillade at krisecenteret kan indhente og dele oplysninger, så samarbejder vi med dig på det foreliggende grundlag. 
 
Krisecenteret har videoovervågning ved alle ind- og udgange og på p-pladsen.  
 
Vi videoovervåger fordi vi vil vide, hvem der henvender sig samt orientering om færden af uvedkommende omkring matriklen. Således sikrer vi optimal sikkerhed og tryghed for dig og husets øvrige kvinder. 
 

Indskrivning af mindre kæledyr 

Det er tilladt at være indskrevet med et mindre kæledyr. For at dit ophold skal blive en succes både for dig, dit kæledyr og vi andre i huset er der følgende retningslinjer vi forventer du overholder: 

  • Du skal til enhver tid sikre dig, at dit kæledyr bliver passet og plejet. 
  • Du skal selv lufte evt. hund og rengøre dagligt indendørs også ved et dyr i bur med hø/halm/kattegrus osv.  
  • Du anskaffer selv kost til dit kæledyr.
  • Alt ophold af hund udenfor værelset, skal forgå i snor.
  • Der er ingen hundeluftning om natten.
  • Du er forpligtet til at erstatte evt. ødelæggelser dit kæledyr forvolder på centres ejendele og / eller øvrige kvinders ejendele. 
  • Du lader ikke dit kæledyr forblive alene tilbage på centret uden forudgående aftaler.
  • Udviser dit kæledyr aggressiv adfærd overfor husets øvrige kvinder hjælper vi gerne med kontakt til et internat.
  • Efterladenskaber indenfor og ved ejendommens udearealer er du forpligtet til at samle op. 
  • Du skal kunne fremvise chipning og gyldig forsikring på hund og kat. 
  • Hvis du ikke kan imødekomme ovenstående krav, vurderes det om du kan forblive på krisecenteret med dit kæledyr.
  • OBS: Du kan ikke anskaffe dig et kæledyr under opholdet her på krisecenteret. 
      

 

Kost og spisetider

På krisecenter Sønderbrogade er der ansat personale ansat til at lave mad. Maden serveres i vores café, og der vil være fællesspisning/buffet i spisestuen. 
 
Morgenmad fra kl. ca. 7.30 - 9.30. 
 
Frokost fra kl. ca. 12.00 - 13.00. 
 
Aftensmad fra kl. ca. 18.00 - 18.45.
 
Hvis du er forhindret i at være til stede til måltiderne, stiller vi selvfølgelig mad fra til dig efter aftale. Ellers er der et køleskab i caféen, der er tilgængelig hele døgnet med madvarer. 

Værelser og rengøring 

Når du er indskrevet på Krisecenter Sønderbrogade forventes det at du holder dit eget værelse. 

Daglig oprydning:

  • fjerne affald  
  • fjerne service 
  • Sortere og ordne tøj 
  • skifte sengetøj 
  • Lufte ud

Ugentlig rengøringsdag er onsdag

  • Vaske overflader af
  • Støvsuge
  • Vaske gulv

Personalet vil være til rådighed under rengøringen, og er behjælpelige med at  
forberede rengøringsartikler, ligesom at de vil give vejledning og støtte.   
 
Er du ikke hjemme om onsdagen, aftaler du og din kontaktperson en ny rengøringsdag. 

NYTTIGE TELEFONNUMRE
 
Krisecenter Sønderbrogade tlf: 73 70 25 09 
Sønderbrogade 40 
 7100 vejle   
 
Vagtlæge mellem kl. 16.00 – 08.00tlf: 70 11 07 07  
Vejle Sygehus, Beriderbakken 4, 7100 Vejle tlf: 76 36 20 00  
Kolding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Kolding tlf: 76 36 20 00  
Sydøstjyllands Politi tlf: 96 14 14 48  
Alarm tlf: 112 
Anmeldelse af vold m.m. tlf: 114 
Brand tlf: 112  

Bedste hilsner med ønsket om et godt ophold 
Conny Kessler 
og  
Karsten Andersen